donderdag 19 september 2019

Geliquideerde man in Amsterdam-Zuidoost is Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard

(Bron foto: Omroep West)
Maynard werd in zijn auto onder vuur genomen vanaf een scooter

- Omroep West: 'Moord lijkt te maken te hebben met een ruzie over gestolen drugs' 
- In 'ripdeal'-zaak wordt grote Surinaamse drugsbaas Piet W. genoemd


Bij de beschieting van een auto in Amsterdam-Zuidoost is gisteravond de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard om het leven gekomen. Dat meldt de Amsterdamse politie, zo bericht de NOS aldus Waterkant.net vandaag, donderdag 19 september 2019. 



Gisteravond werd op de in Suriname geboren oud-prof geschoten in de buurt van de Langbroekdreef. Maynard werd in zijn auto onder vuur genomen vanaf een scooter. Daarbij raakte hij zwaargewond, waarna hij tegen de voorgevel van een brandweerkazerne reed. Hij werd door hulpdiensten gereanimeerd, maar dat heeft niet mogen baten. De voetballer is overleden aan zijn verwondingen.


Kelvin Maynard speelde in Nederland als verdediger onder meer bij FC Volendam en FC Emmen. In 2007 debuteerde hij in het profvoetbal, om een jaar later met Volendam kampioen te worden in de eerste divisie. Daarna stond hij nog onder contract bij clubs in Portugal, Hongarije en Engeland.

Drie jaar geleden stapte hij over naar het amateurvoetbal. Dit seizoen speelde Maynard bij Alphense Boys.



Misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldt, aldus Omroep West, dat de moord te maken kan hebben met een zogeheten ripdeal die is uitgevoerd door een vriend van de voetballer, een man uit Almere met de bijnaam Genna. Deze zou een flinke partij cocaïne hebben gestolen. Hij werd in de nacht van 3 op 4 augustus beschoten in Almere, vluchtte daarop naar Curaçao, en is daar op 2 september geliquideerd, aldus Korterink.

'Genna' zou zijn gestraft voor de diefstal van 400 kilo cocaïne van Piet W., een grote Surinaamse drugsbaas. De partij had een straatwaarde van zo'n 20 tot 25 miljoen euro. Of Maynard van de ripdeal wist is de vraag.

Ook De Telegraaf gaat in op de mogelijke 'ripdeal'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten