zaterdag 3 augustus 2019

Speciaal afgezant Barbados, senator Alphea Wiggins, brengt beleefdheidsbezoek aan minister van Sport- en Jeugdzaken

(Bron foto: NII)
Centraal tijdens bezoek uitwisselings- programma’s jeugd- en sportontwikkeling

Mogelijk deskundigheid op terrein van cricket uit cricket-natie Barbados naar Suriname


De speciaal afgezant van Barbados, senator Alphea Wiggins, heeft vrijdag 2 augustus 2019een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken Lalinie Gopal. Structurele uitwisselingsprogramma’s met betrekking tot jeugd- en sportontwikkeling waren de rode draad van het bezoek, aldus regeringsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut, NII.

Minister Gopal heeft de specifieke samenwerkingsgebieden van het ministerie kenbaar gemaakt bij de senator.

Barbados staat bekend om haar rijke cricket deskundigheid. Naar aanleiding hiervan is besproken om deskundigheid waaronder technische assistentie naar Suriname te halen om de cricketsport onder mannen, vrouwen en jongeren te ontwikkelen. Suriname heeft momenteel 52 teams verspreidt in de districten Nickerie, Paramaribo, Commewijne, Brokopondo en Sipaliwini.

Ook is aandacht besteed aan de manieren waarop schoolsport in Suriname verder kan worden ontwikkeld. Wiggins is ook geïnformeerd over het jeugdbeleid. Zij heeft het voorstel gedaan om uitwisselingsprogramma’s te initiëren, gelet op het feit dat Suriname de 'Best model of Practice' heeft als het gaat om nationale jeugdontwikkeling. Wiggins gaf aan, dat net zoals de jeugd op

Barbados, de jeugd in Suriname prioriteit geniet. Deze doelgroep wordt ook meegenomen in besluitvormingsprocessen. De senator en de minister zijn het er beiden mee eens dat er meer regionale integratie moet plaatsvinden, middels onder andere het CARICOM Youth Ambassadors Programma. Voorts zijn er met betrekking tot jeugdontwikkeling fondsen beschikbaar, waaraan in CARICOM verband aanzet is gegeven aan de overige lidlanden om bij te dragen aan deze fondsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten