zaterdag 3 augustus 2019

Brion City Center & Hotel - Curaçao - gaat november definitief open

'Toekenning voor de  belastingfaciliteiten, beter bekend als tax holiday, is binnen'

'We zijn nu alles logistiek aan het regelen om de spullen vanuit het buitenland naar Curaçao te krijgen'


Het Brion City Center & Hotel gaat november dit jaar open. Dat is mogelijk nu de toekenning voor de belastingfaciliteiten, beter bekend als ‘tax holiday’, binnen is. Dat laat eigenaar Akash Soemeer weten, aldus vandaag, zaterdag 3 augustus 2019, het Antilliaans Dagblad.

'We zijn nu alles logistiek aan het regelen om de spullen vanuit het buitenland naar Curaçao te krijgen', zegt een opgeluchte Soemeer. Het meubilair voor de inrichting van de 80 kamers van het hotel en de apparatuur waren al eerder gekocht, maar konden niet op transport in afwachting van de toekenning van de tax holiday-regeling door Fiscale Zaken. Nu het zover is kunnen de spullen vrij van invoerrechten op transport naar het eiland. Het duurt nog maximaal 60 dagen voordat de vracht op het eiland is.

De verbouwing van het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein in Otrobanda is zo goed als klaar en nu de toekenning binnen is kunnen de kamers worden ingericht en kan de apparatuur, onder andere voor de keuken, aangesloten worden.

Het Brion City Center & Hotel heeft ongeveer drieënhalve maand moeten wachten op de aangevraagde belastingfaciliteiten. Soemeer besloot vorige week vrijdag via een mail bij minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën aan te dringen op het snel afhandelen van de procedure. Hij zei toen te hopen dat de toekenning ‘binnen twee weken’ binnen was. Maar dat blijkt een paar dagen later al het geval.

De 33-jarige vastgoedman kocht het complex aan het Brionplein december vorig jaar op een veiling voor 8,7 miljoen gulden op naam van Trinity Rio Hotel bv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten