woensdag 21 augustus 2019

Groep op Curaçao snorkelt zo'n 100 kilometer en filmt het koraalrif en de zuidelijke kustlijn

The Suit LLDS gaat vanaf 30 augustus 2019 10 dagen bij uiterst oostelijke punt Curaçao snorkelen


The Suit LLDS (Longitude & Latitude Divers & Swimmers) gaat vanaf 30 augustus tien dagen lang bij het uiterst oostelijke punt van Curaçao te water om te snorkelen naar het meest westelijke punt van het eiland. Het doel van de onderwaterreis is om een mooie documentaire over de onderwaterwereld te produceren, waarbij de nadruk wordt gelegd op het feit dat de zee rond Curaçao niet alleen door duikers ervaren kan worden maar ook met een simpele duikbril en snorkel. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 21 augustus 2019.


Deze documentaire kan daarnaast door instanties als Curaçao Tourist Board (CTB) en CHATA (Curaçao Hospitality & Tourism Association) gebruikt worden als marketingproduct voor internationale expo’s waaronder de DEMA-duikconferentie in het najaar van 2019, maar ook om delen van het ruwe beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan Carmabi voor wetenschappelijk onderzoek en educatieve doeleinden.

The Suit vertegenwoordigt een grote groep vrijwilligers en instanties die Curaçao een warm hart toedragen en die concreet willen bijdragen aan de promotie van het koraalrif. De groep snorkelt om en nabij 100 kilometer en filmt daarbij het koraalrif en de zuidelijke kustlijn.

Op de route van oost naar west wordt de groep door flamingo Bob samen met zijn verzorger, dierenarts Odette Doest een stukje vergezeld. De snorkelreis start op 30 augustus bij Oostpunt waar The Suit vanaf de Pelican Express de zee in duikt. The Suit legt dan een traject van 10 kilometer af richting Fuik. Op 31 augustus wordt niet gezwommen, dan zal het eerste parcours worden geëvalueerd en wordt het traject waar nodig bijgesteld. Op 1 september wordt de route voortgezet van Fuik naar Marichi. The Suit snorkelt op 2 september van Marichi naar Carmabi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten