woensdag 21 augustus 2019

Curcon Holding op Curaçao en Bouwmaatschappij Bonaire vragen faillissement aan

Verlies op project Resort Bonaire van Europarcs Nederland doet aannemersconcern de das om


Aannemer Herman Peelen, met Peelen Holding bv eigenaar van Curcon Holding bv en Bouwmaatschappij Bonaire bv, heeft het faillissement aangevraagd voor beide grote bouwbedrijven. Het verlies op het project Resort Bonaire van Europarcs Nederland heeft het aannemersconcern de das omgedaan, alsmede de ‘zeer slechte situatie in de bouw op Curaçao’. Zo schrijft Peelen in een brief aan opdrachtgevers, leveranciers, directieleden en overige stakeholders. De brief is in handen van het Antilliaans Dagblad, zo schrijft het dagblad woensdag 21 augustus 2019.

'Helaas is de situatie er in de laatste maanden dusdanig slecht gaan uitzien, dat we niet meer aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen.'

Peelen was gisteravond voor de redactie van het dagblad niet bereikbaar voor nader commentaar.

Curcon is een bouwbedrijf met jarenlange ervaring (volgens het Handelsregister sinds 1988) en noemt zichzelf ‘marktleider’. Er werkten in elk geval tot voor kort 120 personeelsleden. Samen met de zustermaatschappijen heeft Curcon een groot aanbod in producten, zoals betonwerken, heiwerken, grondboringen en timmerwerken, aldus de website.

Onder de holding van de 68-jarige in de Nederlandse plaats Steenderen geboren Peelen, valt ook Bouwmaatschappij Bonaire, in 2007 door Curcon overgenomen. Het bouwbedrijf op Bonaire functioneert geheel zelfstandig, maar maakt gebruik van de ervaring en technieken van Curcon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten