zaterdag 13 juli 2019

Vereniging van Medici in Suriname wil niet in gesprek met minister Elias vanwege aanwezigheid SZF

'Afzegging is verschrikkelijk, hoe gaan wij oplossing vinden als VMS niet wil praten met SZF?'


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) wil niet deelnemen aan een bespreking die minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft uitgeschreven voor vanmiddag, zaterdag 13 juli 2019, om twee uur met alle betrokkenen bij de gezondheidssector. De VMS heeft de minister meegedeeld dat niet deelgenomen kan worden aan het onderhoud, omdat het SZF ook aanzit. 

De bewindsman zegt op Starnieuws de afzegging verschrikkelijk te vinden. 'Hoe gaan wij een oplossing vinden als de VMS niet wil praten met het SZF? Dit terwijl er een conflict is met het SZF. Ik vind dat via dialoog een oplossing moet worden bereikt in belang van de mensen die medische hulp nodig hebben', zegt minister Elias.

Hij merkt op, dat er noodmaatregelen getroffen zijn om patiënten op te kunnen vangen, wanneer de VMS haar actiemodel uitvoert vanaf maandag.

De Nationale Ziekenhuisraad (NZR) heeft opgeroepen tot dialoog in het weekend om een oplossing te vinden over de situatie binnen de medische zorg. De NRZ maakt zich ernstig zorgen omdat minstens 75% van de samenleving verzekerd is bij SZF. Deze actie zal elke zorgbehoevende kunnen raken. De NZR wil via uitputtende dialoog en een faseplan dit weekend tot een oplossing te geraken.

Minister Elias zegt, dat als de VMS geen behoefte heeft om met het SZF te praten, de organisatie dan liever met de ziekenhuizen contracten sluit, zoals hij dat eerder voorgesteld had. Dit voorstel, vervat in een brief, is verworpen door de VMS. Elias heeft de brief toen ingetrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten