zaterdag 13 juli 2019

Nationale Ziekenhuisraad wil op basis van 'uitputtende dialoog' situatie binnen medische zorg oplossen....

NZR roept partijen op om in weekeinde rond de tafel te gaan zitten


De Nationale Ziekenhuisraad (NZR), waarin alle ziekenhuizen gebundeld zijn, is voorstander van het oplossen van de situatie binnen de medische zorg op basis van dialoog. Alle partijen worden opgeroepen om met elkaar om de tafel te gaan zitten voor het vinden van een oplossing. Dat moet dit weekend nog gebeuren, aldus Starnieuws vrijdag 12 juli 2019.

De NRZ maakt zich ernstig zorgen over de situatie die zal ontstaan indien de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) maandag tot actie overgaat. Minstens 75% van de Surinaamse samenleving is verzekerd bij het Staatsziekenfonds (SZF). Echter zal deze actie elke zorgbehoevende in Suriname kunnen raken, zegt de NZR.

De NZR roept partijen dan ook op om middels uitputtende dialoog en een faseplan dit weekend tot een oplossing te geraken. Hierbij zullen alle partijen (VMS, SZF, het ministerie van Volksgezondheid en de NZR) aanwezig moeten zijn. 'Dit in het belang van de Surinaamse samenleving, in het bijzonder de zorgbehoevende Surinamer. Wij hopen dat alle partijen zich hiervoor maximaal willen inzetten', zegt de NZR, onder leiding van algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan, in een verklaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten