zaterdag 13 juli 2019

Premier Rutte: 'De samenwerking met Eugene Rhuggenaath en zijn kabinet is buitengewoon goed' - Curaçao

(Bron foto: St. Maarten News)
'Aanwijzing voor Curaçao nodig, omdat er grote zorgen zijn over oplopende tekorten op begroting'


'Er is een aanwijzing voor Curaçao nodig omdat er grote zorgen zijn over de oplopende tekorten op de begroting. Dat zegt niets over deze regering. De samenwerking met Eugene Rhuggenaath en zijn kabinet is buitengewoon goed. We hebben veel vertrouwen in het kabinet-Rhuggenaath.' Dat waren de eerste woorden van premier Mark Rutte op de persconferentie na de ingelaste Rijksministerraad (RMR) gisteren, aldus vandaag, zaterdag 13 juli 2019, het Antilliaans Dagblad.


Rutte nam de schuld voor de situatie grotendeels weg bij het Curaçaose kabinet. Hij sprak ook niet over ingrijpen of een strafmaatregel.

'Ze worden geconfronteerd met een aantal buitengewoon lastige omstandigheden, waardoor er risico’s zijn voor de overheidsfinanciën.'

De premier benadrukte, dat Nederland in goede samenwerking met Curaçao werkt aan maatregelen ‘om de tering naar de nering te zetten’ op weg naar een sluitende begroting. Dit akkoord werd donderdag al bekendgemaakt door de regering van Curaçao. Nederland biedt daarbij steun aan: 'Niet zozeer met geld, maar met praktische hulp, expertise om de economie te helpen aanjagen.' 

De aanwijzing hing al maanden in de lucht, maar werd de afgelopen weken twee keer uitgesteld in verband met de gesprekken over het akkoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten