zaterdag 13 juli 2019

Gepensioneerden van parastatale bedrijven richten eigen platform op

'Wij zijn zeer teleurgesteld, dat we niet in aanmerking komen voor de pensioenverhoging'

Platform vraagt via BBGO president Bouterse te bemiddelen zodat verhoging alsnog wordt toegekend


Gepensioneerden van parastatale bedrijven die in november de pensioenverhoging niet hebben gekregen hebben een platform opgezet dat de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) moet bijstaan om het probleem op te lossen. Dit gebeurde tijdens een vergadering van de bond in de vergaderzaal van de Katholieke Onderwijzers Bond aan de Burenstraat, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 13 juli 2019.

'Wij zijn zeer teleurgesteld over het feit, dat we niet in aanmerking zijn gekomen voor de pensioenverhoging', staat in een brief van het platform. BBGO moet de brief doorgeleiden naar president Desi Bouterse. Aan hem wordt gevraagd te bemiddelen zodat de verhoging alsnog wordt toegekend.

Het probleem gaat over gepensioneerden van parastatale bedrijven die onder het Pensioenfonds vallen en het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) niet als loonreeks hebben. Het Staatsbesluit Welvaartvaste Pensioenen is gebaseerd op FISO. Dat bepaalt dat gepensioneerden uit de overheidsdienst automatisch de verhoging krijgen die aan de actief dienende ambtenaren is toegekend. Hierdoor hebben de oud-landsdienaren de 25 procent verhoging in november ontvangen die ook wordt uitgekeerd aan ambtenaren in actieve dienst.

BBGO-voorzitster Renate Wouden stelt, dat ook deze groep gepensioneerden recht heeft op de verhoging, omdat de mensen tot aan hun pensionering premie hebben betaald. Zij zegt ook, dat alle gepensioneerden onder vrijwel dezelfde omstandigheden leven.

Bij haar kan het er niet in dat een groep wel de verhoging krijgt en andere mensen niet 'De loonreeks speelt hierbij een rol, maar we moeten nu het probleem voor altijd oplossen', aldus Wouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten