zaterdag 13 juli 2019

Douane beëindigt actie na tussenkomst president Bouterse

Bouterse nodigt de bond uit voor maandag 15 juli om problemen te bespreken


De douane heeft gistermorgen rond elf uur het werk hervat, nadat donderdag de haven door een staking werd lamgelegd. Vernomen wordt, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 13 juli 2019, dat 'een afgezant' van president Desi Bouterse de bond heeft benaderd met de mededeling dat de bond voor maandag is uitgenodigd om de problemen met het staatshoofd te bespreken. Als gevolg hiervan zijn de acties vrijwel gelijk opgeschort. 

Het resultaat van die gesprekken zal bepalend zijn voor de verdere houding van de werknemersorganisatie.

Het werk werd neergelegd uit onvrede over maatregelen die minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft getroffen. De druppel die de emmer deed overlopen is de ontheffing van de leiding van de douanerecherche. Volgens de bond zouden de functionarissen zonder enige steekhoudende redenen ter beschikking zijn gesteld van de minister.

Het zou volgens de Ware Tijd gaan om malversaties, waarvan de mensen worden verdacht, althans dat zij hand- en spandiensten hiertoe zouden hebben verleend.

De douaniers menen, dat steeds weer draconische maatregelen worden getroffen tegen functionarissen, terwijl zij gedurende mogelijke onderzoeken gewoon aan het werk zouden kunnen verschijnen. Waar de bond ook moeite mee heeft is, dat de waarneming van de functies niet zou zijn geschiedt volgens het benoemingenbeleid en rangenstelsel. Besloten werd om ter uiting van de onvrede, de haven compleet lam te leggen. Dit is ingaande gisteren vooralsnog opgeheven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten