zaterdag 13 juli 2019

SZF: 'SZF-verzekerden moeten niet tegen contante betaling behandeld worden'

SZF verzekerden die medische zorg behoeven kunnen terecht bij RGD-poli’s en Militair Hospitaal



Het Staatsziekenfonds (SZF) deelt verzekerden mee, dat ze geen verklaring moeten ondertekenen die hen door een behandelende arts of een specialist word voorgehouden. SZF-verzekerden moeten niet tegen contante betaling behandeld worden. Zij moeten op basis van hun verzekering kosteloos geholpen worden door de arts. Indien een huisarts geld vraagt, kunnen verzekerden terecht bij alle poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst of andere SZF-artsen. 

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft per maandag acties aangekondigd. De Nationale Ziekenhuisraad heeft opgeroepen om dit weekend nog een oplossing te vinden, waarbij alle betrokkenen om de tafel moeten.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt via de media kennis genomen te hebben van het actiemodel van de VMS over de impasse waarin zij geraakt is met het SZF. Om de dienstverlening te garanderen, zijn er noodmaatregelen getroffen, deelt Volksgezondheid vrijdag 12 juli 2019 mee via het Nationaal Informatie Instituut.

Gedurende de voorgenomen actieperiode kunnen de SZF verzekerden die medische zorg behoeven zich wenden tot de navolgende medische dienstverleningscentra:

• Alle RGD-poli’s gedurende hun reguliere openingstijden; De gezondheidscentra blijven tot 23.00 uur hun diensten verlenen. 
• Het Militaire Hospitaal, dagelijks van 07:15-15:00 en op de middagen van 16:00-22:00 uur. 

Volksgezondheid benadrukt dat de verzekerden uitsluitend gebruik van deze diensten moeten maken indien de SZF-arts waar zij ingeschreven staan, meedoet aan de acties. Artsen en specialisten worden opgeroepen zich te houden aan de eed van Hippocrates welke zij bij het aangaan van het ambt hebben afgelegd op het ministerie van Volksgezondheid, en om af te zien van participatie aan elk actiemodel welke het belang van de zieke mens niet dient. Volksgezondheid zegt het pad van dialoog te kiezen om deze actie te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten