woensdag 3 juli 2019

Maassaontslag personeel RCR Zorghotel ingetrokken

'Hierdoor kan het personeel in dienst blijven, totdat er meer duidelijkheid komt'


Ondernemer Redjinder Thakoersingh heeft de ontslagaanvraag voor 46 werknemers van RCR Zorghotel ingetrokken. Dit heeft Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond, vanmorgen, woensdag 3 juli 2019, vernomen, aldus Starnieuws. 

De bond moest zich om negen uur amelden bij de Ontslagcommissie in verband met de ontslagaanvraag door de directie. Zunder zegt, dat het hem niet bekend is wat de reden is van het intrekken van het massaontslag.

In uitgegeven persbericht zegt de ondernemer: 
'RCR Health Centre NV had als gevolg van een vonnis dd 6 juni 2019 een ontslagaanvraag ingediend voor haar personeel bij het ministerie van Arbeid. Als gevolg hiervan heeft Staatsziekenfonds in de media bekend gemaakt voornemens te zijn het contract met RCR Health Centre NV te beëindigen. Vanwege het feit, dat RCR in afwachting is van de lopende rechtszaken en geloof heeft in rechtvaardigheid in deze zaak, is heden, 3 juli 2019, besloten om onduidelijkheid bij het personeel weg te halen door het intrekken van deze aanvraag. Hierdoor kan het personeel in dienst blijven, totdat er meer duidelijkheid komt. 

Zolang er geen uitspraak is van de rechter, is het niet duidelijk wat de impact van de veiling is voor RCR Health Centre NV. Hierdoor zijn de benodigde faciliteiten om medische diensten aan te bieden onveranderd. Door het intrekken van de ontslagaanvraag, heeft RCR het personeel nog in dienst en kan de medische zorg binnen RCR gecontinueerd worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten