maandag 15 juli 2019

Regering Curaçao treft nodige voorbereidingen om bezwaar aan te tekenen tegen aanwijzing

'In 2012 resulteerde het aantekenen van bezwaar ook in wijziging inhoud van de aanwijzing'


De regering is de nodige voorbereidingen aan het treffen om bezwaar aan te tekenen tegen de aanwijzing die Curaçao afgelopen vrijdag van de Rijksministerraad heeft gekregen. Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath vandaag, maandag 15 juli 2019, het Antilliaans Dagblad.

De regering wacht ondertussen nog op een formele kennisgeving van de aanwijzing middels een Koninklijk Besluit. Curaçao heeft tot dertig dagen na verzending van het Koninklijk Besluit de tijd voor het aantekenen van bezwaar.

De minister-president wil niet vooruitlopen op de uitkomst van het bezwaar en wijst erop dat de Raad van State - die belast is met de advisering aan de Koninkrijksregering - een formele rol heeft, maar geeft tegelijkertijd aan dat er wel een kans is dat er iets aan de aanwijzing zoals die nu is gegeven, wordt veranderd.

'In 2012 resulteerde het aantekenen van bezwaar ook in wijziging van de inhoud van de aanwijzing', zo blikt Rhuggenaath terug op de periode, dat het kabinet-Schotte als de eerste regering van het Land Curaçao een aanwijzing kreeg. Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang het duurt voor er uitsluitsel komt over het bezwaar van Curaçao, als dat eenmaal is aangetekend.

'Maar, rekening houdend met het feit dat de inhoud van de aanwijzing beperkt is, dat wij onze visie op gedetailleerde wijze hebben ingediend en dat er een Groeiakkoord is met veel substantie, hoop ik dat de Raad van State niet veel additionele informatie nodig heeft om tot een conclusie te komen', aldus de Curaçaose premier. De Raad van State (RvS) heeft eerder laten weten, dat er meer begrip moet worden getoond voor de complexe vraagstukken waar de eilanden mee te kampen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten