maandag 15 juli 2019

BEP-hoofdbestuur bezoekt Gransanti in Frans-Guyana aan oever van de Lawarivier

'BEP is in dit gebied heer en meester, dat hebben de afgelopen drie verkiezingen uitgewezen'


Het hoofdbestuur van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) is zaterdag ontvangen te Gransanti. Voorzitter Ronny Asabina, erevoorzitter Caprino Alendy, jongerenvoorzitter Winston Lame en secretaris Paul Misdjan maakten deel uit van de delegatie, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 15 juli 2019.

'BEP is in dit gebied heer en meester. Dat hebben de afgelopen drie verkiezingen uitgewezen. We gaan voor behoud en ook voor uitbreiding van het aantal stemmen', zegt Asabina.

Het was de eerste keer dat het bestuur onder zijn leiding een officieel bezoek bracht aan het gebied. Hoewel het dorp aan de Franse oever van de Lawarivier ligt, had de partij alle ruimte haar achterban van dat gebied toe te spreken.

Het bestuur was voor de officiële bijeenkomst en een etentje uitgenodigd door Paul Martin, burgemeester van Gransanti. De plaatselijke gemeenschap is blij met het bezoek, maar ziet graag dat dit vaker gebeurt. 'Un wani si den man moro furudya. Wi abi furu sani fu taki nanga den', vertelt één van de aanhangers. Hij begrijpt de drukte, maar volgens hem moet dat de leidinggevenden van de BEP er niet van weerhouden om regelmatig het gebied te bezoeken.

Asabina onderkent dat de partij frequenter en duidelijker in contact moet zijn met de achterban van Gransanti en omgeving. 'De mensen vragen naar meer zichtbaarheid. We nemen al deze signalen mee om het werk verder te verfijnen', aldus de voorzitter.

Tijdens de vergadering met de achterban hebben diverse sprekers gesteld dat BEP de enige partij is die het binnenland kan ontwikkelen. 'Wij zijn de enigen die het echt met u meent. Unu kan seti a wroko, maar we hebben uw ondersteuning nodig', drukten ze het publiek op het hart.

Om het contact met Gransanti en omgeving te verbeteren heeft de partij Rey Kanape alvast gepresenteerd als Assemblee-kandidaat van het gebied. 'Hij symboliseert de zintuigen van de partij hier. Hij zal ervoor zorgen dat zijn zetel gegarandeerd is. Dat is zijn specifieke taak', vertelt Asabina. Daarnaast zijn een aantal kernen geherinstalleerd door de voorzitter. Hun taak is om zoveel mogelijk mensen aan te trekken voor de BEP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten