woensdag 24 juli 2019

Natasha Halfhuid beëdigd tot ambassadrice in Ghana met als standplaats Accra

(Bron foto: NII)
Met ambassade in Accra versterken Suriname en Ghana de bilaterale samenwerking


Natasha Halfhuid is woensdag 24 juli 2019 in het presidentieel paleis beëdigd tot ambassadrice van Suriname in Ghana, met als standplaats Accra. Tijdens de beëdiging waren ook aanwezig de ministers van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Regionale Ontwikkeling, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Met de opening van een ambassade van Suriname in Accra, de hoofdstad van Ghana, versterken Suriname en Ghana de bilaterale samenwerking.

Halfhuid heeft eerder gediend als gevolmachtigd minister en heeft zich bijzonder ingezet voor Suriname.

President Desi Bouterse zei in zijn toespraak, dat er gewerkt zal worden aan de diversifiëring van de Surinaamse economie, het aangaan van culturele en wetenschappelijke relaties, het identificeren van investeringsmogelijkheden, bevordering van productie en creëren van exportmarkten, sociale ontwikkeling, infrastructuur, benutting en bescherming van het milieu, innovatie en versterking van onze ‘human capital’.

'De vestiging van een diplomatieke missie in Accra, dit jaar, valt samen met het jaar dat door de Ghanese president geproclameerd is als the year of return voor de Ghanese diaspora over de gehele wereld', zei het staatshoofd. Verder gaf de president aan, dat de Surinaamse vertegenwoordiging daar ook een belangrijke stap is naar de verdere verdieping van onze diaspora en Zuid-Zuid relaties.

Op 7 augustus vertrekt de ambassadrice naar Accra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten