woensdag 24 juli 2019

'Eind 2019 heeft Suriname als eerste in regio beschikking over innovatief 5G-netwerk'

Gedurfde uitspraak Telesur-directeur Antonius tijdens 35e jaarlijkse conferentie CANTO


Suriname zal vóór het einde van het jaar als eerste in de regio beschikken over een innovatief 5G-netwerk, dit zei Telesur-directeur Mike Antonius tijdens de 35e jaarlijkse conferentie van de Caribische Associatie van Nationale Telecommunicatieorganisaties (CANT) van 21 tot en met 24 juli op Trinidad en Tobago. Het thema is 'Transitie naar een Digitale Regio - Kansen & Uitdagingen', zo schrijft de Ware Tijd gisteren, dinsdag 23 juli 2019.

Met het uitrollen van het 5G-netwerk zet Telesur de volgende grote stap in de ontwikkeling van supersnel internet in Suriname. De explosieve groei van 'Internet of Things' (IoT) - Internet der Dingen - is wereldwijd niet meer te stuiten.

'Een 5G-netwerk maakt het mogelijk dat objecten en apparaten met elkaar kunnen communiceren, wat een naadloze dienstverlening aan burgers en klanten mogelijk maakt', aldus het telecombedrijf dinsdag in een persbericht.

De integratie met de rest van de wereld gaat ook makkelijker. Er ontstaan kansen voor zelfstandige ondernemers om deel te nemen aan de interneteconomie, waarbij zij hun producten en diensten mondiaal kunnen aanbieden. Veel processen kunnen volledig geautomatiseerd worden zonder tussenkomst van menselijk handelen. 5G is niet alleen sneller internet. Het is een uitgebreid 'ecosysteem' om een volledig mobiel en 'connected' Suriname mogelijk te maken.

Het 5G-netwerk is onderdeel van de e-Suriname-visie met het vergevorderde Telesur Nationaal Breedbandproject (TNBP) als strategisch instrument, waardoor diverse e-services al beschikbaar zijn in Suriname

Telesur-directeur Antonius heeft tijdens zijn presentatie op Trinidad ook de e-Suriname-visie uit de doeken gedaan. 'Telesur wil verder bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname, door het mogelijk maken van een breedbandecosysteem', sprak Antonius.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten