donderdag 13 juni 2019

Sham Binda: 'Economische groei bij begrotingstekort van Srd 8.8 miljard bestaat niet'

'Met onze huidige verdiencapaciteit gaan we het gigantisch tekort niet kunnen dekken'

'Gros van volksvertegenwoordigers verworden tot marionetten van NDP-kopstukken in plaats van  landsbelang te dienen'


In de optiek van Financiën-minister Gillmore Hoefdraad is de economische gesteldheid van Suriname thans beter dan in het jaar 2015. Hij stelt dat de economie alleen beter kan worden. Ondernemer Sham Binda staat versteld van de opstelling van Hoefdraad. Hij kan zich niet voorstellen hoe de minister zo'n rooskleurig beeld kan scheppen, terwijl er een begrotingstekort is van Srd 8.8 miljard, welke op 6 juni 2019 goedgekeurd is in De Nationale Assemblee (DNA). 

'Het begrotingstekort geeft aan dat je meer uitgeeft dan dat je aan inkomsten genereert. Met onze huidige verdiencapaciteit gaan we het gigantisch tekort niet kunnen dekken. Daarom snap ik niet hoe de minister iedere keer breed komt uitleggen dat onze economie een groei kent. De regering werkt juist bewust aan het vernietigen van de economie', aldus Binda woensdag 12 juni 2019 in het Dagblad Suriname.

Econoom Jim Bousaid ziet eveneens geen rooskleurige economische perspectieven voor Suriname. Onlangs deelde hij mee, dat de Centrale Bank van Suriname technisch gezien reeds failliet is met een eindvermogen van negatief Srd 600 miljoen.

Naar zeggen van Binda vormt dit één van de factoren waarom de samenleving geen geloof hecht aan de Srd en evenmin vertrouwen heeft in de lokale banken. 'Als de regering niet kan aangeven waar ze de verdiencapaciteit gaan vergroten, betekent het dat er weer monetair gefinancierd zal worden. Waarom waagt Hoefdraad het niet om gedetailleerd in te gaan op de wijze van aflossing van de schuldenberg?'

Binda betreurt het dat het gros van de volksvertegenwoordigers verworden is tot marionetten van de NDP-kopstukken in plaats van het landsbelang te dienen. 'Waarschijnlijk weten de NDP-toppers al dat ze niet meer terug zullen komen, en doen ze er alles aan om de schade op het bord van de volgende regering te leggen', aldus Binda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten