donderdag 13 juni 2019

Venezolaanse Instagram priester gaat met het volk de straat op

Luis Antonio Salazar steunt oppositieleider Guaido en neemt deel aan massa anti-regeringsprotesten gekleed in zijn soutane



De Venezolaanse priester Luis Antonio Salazar heeft een solide social media opgebouwd en heeft  de afgelopen twee jaar de bijbel gepredikt via Instagram en het imago van de conservatieve katholieke kerk van het land doorbroken. Nu heeft hij zijn profiel verder verhoogd, door zijn steun te tonen aan oppositieleider Juan Guaido en mee te doen aan massale anti-regeringsprotesten gekleed in zijn soutane, het ene moment zegeningen aanbiedend en de volgende dag geconfronteerd worden traangas. 

'Als de mensen op straat zijn, moet je bij de mensen zijn', zei de voormalige mannelijke schoonheidswedstrijd-deelnemer in zijn kantoor in het oosten van Caracas, versierd met een kruis en afbeeldingen van de Maagd Maria.



Dit bericht bekijken op Instagram

1ro de mayo, día de san José Obrero y día del trabajador. Salimos a la calle en la esquina de la iglesia de la Chiquinquirá de la Florida desde las 10 a.m. y luego de estar oyendo a los dirigentes políticos y sociales PACÍFICAMENTE unos uniformados de la PNB llegaron sorpresivamente por la Av. Jabillos con bombas lacrimógenas y perdigones y arremetieron contra nosotros. Abrimos las puerta de la iglesia y nos resguardamos. Hubo heridos y asfixiados. Al salir vimos este cuadro doloroso... Desde el bautismo somos profetas y como tal anunciamos (la justicia divia) y denunciamos (las injusticias humanas) Como capuchinos estamos con el pueblo que sufre con especial cercanía... acompañando y consolando. | | #Dios #Capuchinos #pazybien #VIVIRELEVANGELIO #sacerdote #catolico #Iglesia #Vzla #Caracas #libertad #1M
Een bericht gedeeld door Fray Luis Antonio Salazar 🇻🇪 (@flas7.0) op




'Sinds 23 januari ben ik de straat op gegaan om de mensen te begeleiden.'

Salazar, een monnik van de Kapucijnen-orde die ooit deelnemer was aan een Venezolaanse overlevings reality show, gebruikt zijn iPhone om een ​​videoserie te maken genaamd 'Living the Gospels', een moderne kijk op theologie die op zaterdag wordt uitgezonden voor 30.000 Instagram-volgers. De video's van een minuut bespreken concepten zoals innerlijke rust door verwijzingen naar animatiefilm Kung Fu Panda en de actiecomedie Miss Congeniality uit 2000.



'Voor mij is hij als de rocksterpriester, de duizendjarige priester', zegt studente Carol Alvarez (23), die hoopt dat Salazar haar bevestigingsceremonie zal leiden. Salazar heeft ook een traditionele zondagsmis die de jeugdige houding van zijn social media-video's combineert met katholieke gebeden en tradities. Een dergelijke mis bracht in mei ongeveer 400 aanwezigen - het meest significant ouder dan zijn typische Instagram-publiek - die in de rij stonden om hem te groeten en selfies te nemen.

Zijn preken gaan vaak in op de Instagram-posts. 'Ik leg snel uit hoe mensen het in hun leven kunnen gebruiken', zegt hij.

Salazar zegt, dat hij betrokken raakte bij de protesten tegen president Nicolas Maduro, omdat politiek deel uitmaakt van het Venezolaans zijn: 'Van de boer die aardappelen oogst tot Juan Guaido, de verantwoordelijke president ... we hebben het allemaal over politiek. Ik kan mezelf niet vrijstellen.'

De Episcopale Conferentie van Venezuela weigerde commentaar te geven.

(Suriname Mirror/Reuters/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten