zaterdag 4 mei 2019

Regering Curaçao wil gebruik van het OV van huidige 10 procent naar 20 procent verhogen

'ABC Busbedrijf en de kleine busjes moeten beter gaan functioneren en samenwerken'


De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR), doet er alles aan om het openbaar vervoer (OV) te verbeteren. Doel is om het gebruik van het OV van 10 procent (zoals het nu is) naar 20 procent te verhogen. Daarom organiseerde zij op 29 april een ‘kick-off meeting’, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 4 mei 2019.

'Op dit moment maakt tien procent van de bevolking gebruik van het OV, het gaat om tussen de 14.000 en 16.000 personen. Mobiliteit is erg belangrijk voor het sociaal functioneren en het functioneren van de economie. Iedereen wil mobiel kunnen zijn. Uit onderzoek is echter gebleken dat er problemen zijn in het verkeer en de veiligheid in het verkeer', aldus de minister.

'Het doel is om een goed OV op te zetten waarbij ABC Busbedrijf en de kleine busjes beter moeten gaan functioneren en samenwerken en in alle wijken bereikbaar moeten zijn. Daarbij is het belangrijk dat het OV niet alleen betaalbaar is, maar ook betrouwbaar, comfortabel en bereikbaar.'

Er wordt op dit moment samengewerkt tussen de regering, ABC Busbedrijf, en de vervoersbonden STU (Sindikato Transporte Uni) en STO (de vereniging van chauffeurs van kleine bussen), het Curaçaose toeristenbureau (CTB) en de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten