zaterdag 4 mei 2019

Braziliaanse president Bolsonaro zegt een bezoek aan de Verenigde Staten af

(Bron foto: Dinamica Global)
Bolsonaro zwicht onder druk activisten en burgemeester van New York, Bill de Blasio

- President zou tijdens galadiner Braziliaans-Amerikaanse Kamer van Koophandel geëerd worden voor persoon van het jaar
- De Blasio: 'Bolsonaro is een gevaarlijke man'


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een bezoek aan de Verenigde Staten afgezegd. In New York zou hij later deze maand geëerd worden tijdens een galadiner van de Braziliaans-Amerikaanse Kamer van Koophandel voor persoon van het jaar. Dat stuitte op verzet van activisten, waarna grote sponsors zich terugtrokken.

In een verklaring bedankte de Zuid-Amerikaanse leider de Kamer van Koophandel, dat hij tot persoon van het jaar is verkozen. Maar, daarin liet hij tevens weten vanwege het verzet door de burgemeester van New York, Bill de Blasio, en de druk van verschillende belangengroepen niet op het gala aanwezig te zullen zijn.

De Blasio noemde de president op Twitter onlangs een gevaar. 'Zijn openlijke racisme, homofobie en destructieve besluiten zullen een verwoestende impact hebben op de toekomst van onze planeet', schreef hij


Grote bedrijven als Bain & Co., Delta Air Lines en de Financial Times wilden het evenement niet meer sponsoren, nadat de holebigemeenschap zich verzette vanwege de homofobe uitspraken van Bolsonaro.

(Suriname Mirror/The New York Times/Twitter/ANP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten