zondag 26 mei 2019

Abdoel (NDP): 'Indien laster en smaad door blijven gaan, zal ik gepaste maatregelen treffen'

'Het gaat hier helemaal niet om het Assembleelid Abdoel'


NDP-fractieleider Amzad Abdoel benadrukt zondag 26 mei 2019 op Starnieuws, dat nimmer een klacht tegen hem is ingediend. Er is geen strafrechtelijk onderzoek. Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had tijdens de begrotingsbehandeling beweerd, dat de naam van Abdoel voorkomt in een proces-verbaal van politie. 

Vrijdag heeft Gajadien een brief geschreven aan procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday om 'op z'n minst een diepgaand onderzoek' te verrichten. Gajadien schrijft de pg, dat door een bezorgde burger enkele stukken gedeponeerd zijn waaruit zou moeten blijken dat een strafrechtelijk onderzoek geen voortgang vindt en dat deze zaak ingetrokken zal worden.

'Ondergetekende heeft in het parlement getracht ook een verklaring van een van de personen genoemd in het proces-verbaal, dhr. Amzad Abdoel, te verkrijgen. Deze heeft in het openbaar verklaard nimmer gehoord te zijn in deze kwestie. Deze burgers vragen zich af waarom een zware strafrechtelijke zaak niet wordt onderzocht. Hieromtrent doet ondergetekende u toekomen de onderliggende stukken van deze kwestie en dat hij het volste vertrouwen heeft in het Openbaar Ministerie dat deze zaak grondig en onafhankelijk onderzocht zal worden', aldus Gajadien.



Abdoel zegt dat het hier gaat om laster. 'Indien deze laster en smaad door blijft gaan, zal ik gepaste maatregelen treffen.' Hij heeft een advocaat in de arm genomen. Er zal ook een brief gaan naar de pg. 'Het gaat hier helemaal niet om het Assembleelid Abdoel', benadrukt de NDP-fractieleider.

(Bron: Facebook - Stukken door Suriname Mirror geanonimiseerd, m.u.v. naam 'Abdoel')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten