zondag 26 mei 2019

Twee mannen aangehouden met 24 gestolen biggetjes onder sleepnet in laadbak pick-up

(Bron foto: resource.wur.nl)
Bestuurder pick-up beweert niet te weten hoe de biggetjes in laadbak van zijn pick-up zijn beland


De politie van het ressort Nieuw Nickerie heeft in de vroege ochtend van donderdag 23 mei, tijdens surveillance, een automobilist en een inzittende met gestolen biggetjes in de DC Parabirsinghweg aangehouden. Het viel surveillerende agenten op dat een witte dubbel cabine pick-up verdacht langs de weg geparkeerd stond met twee mannen. Naderhand zou blijken dat de twee mannen de 35-jarige F.R. en de 32-jarige C.B. zijn. De agenten stopten en namen poolshoogte. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, zondag 26 mei 2019.

Terwijl een agent pick-up bestuurder R. aansprak, viel het de overige collega’s op, dat de laadbak bedekt was met een sleepnet en dat er geluiden van onder dat sleepnet te horen waren. Bij onderzoek werden vierentwintig biggetjes onder het sleepnet aangetroffen en in beslag genomen, omdat de beide mannen geen zinnige verklaring konden geven over de biggetjes in de laadbak.

R. verklaarde, dat hij niet wist hoe de biggetjes in de laadbak van zijn pick-up waren beland. Hij was bij Padarat te Corantyn en toen hij weer bij zijn pick-up kwam zag hij die biggetjes in de laadbak. B. gaf aan, dat hij door Frank opgebeld was om een rit voor hem naar Paramaribo te rijden, omdat R.  dronken was.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Zij worden onder andere verdacht van diefstal, heling en smokkel. De biggetjes zullen door ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij onderzocht worden. Dat onderzoek moet onder andere uitwijzen van welk varkensras de biggetjes zijn en of dat ras in Suriname gefokt wordt. Men gaat ook onderzoeken of de biggetjes gezond zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten