woensdag 15 mei 2019

25 Mei proclamatie van de eenheidsbeweging Mapane

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Rusland (NPS) en Brunswijk (ABOP) willen dat nazaten tot slaafgemaakte Afrikanen een werkelijke eenheid vormen


Deze maand vindt de proclamatie plaats van de eenheidsbeweging Mapane, voor mensen met Afrikaanse roots in Suriname en in de Surinaamse diaspora. De initiatiefnemers zijn Gregory Rusland voorzitter van de NPS en ABOP-leider Ronnie Brunswijk. 

Met dit initiatief willen de nazaten van de tot slaafgemaakte Afrikanen toenadering tot elkaar zoeken, om een werkelijke eenheid te vormen, zeggen de beide initiatiefnemers.

 Sinds de slavernij zijn er problemen geweest en heerst er een verdeeldheid bij de groep, die tot de dag van vandaag nog steeds te merken is, geven Brunswijk en Rusland aan. Zij hebben het initiatief genomen ‘om de broodnodige eenheid tussen de verschillende groepen van nazaten van de tot slaafgemaakte Afrikanen, waar te maken’ schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws gisteren aldus Waterkant.net.vandaag,woensdag 15 mei 2019.

De proclamatie van de beweging vindt plaats op 25 mei 2019.

Beide heren hebben benadrukt, dat dit initiatief ‘vooralsnog’ niets met de politiek te maken heeft. Het is volgen hun ook geen ‘etnische zet’, maar een manier om de ontwikkeling van de groep op gang te kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten