zaterdag 13 april 2019

Verkiezing bestuur brandweerbond neemt twee dagen in beslag

Kandidaat-voorzitters zijn oud-voorzitter John Seedorf en oud-bestuurslid Michel Jules


Ongeveer zevenhonderd leden kunnen sinds gisteren hun stem uitbrengen bij de verkiezing van het bestuur van de brandweerbond. Oud-voorzitter John Seedorf en Michel Jules, die ooit bondsbestuurslid was onder leiding van Seedorf, dingen beiden naar de functie van voorzitter. Clifton Pahalwakhan, die in 2013 een nipte overwinning boekte op Seedorf, stelt zich niet herkiesbaar, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 13 april 2019.

Het is voor het eerst dat de verkiezing op twee dagen, namelijk vrijdag en zaterdag, wordt gehouden. 'We willen de mensen die landelijk gestationeerd zijn de gelegenheid geven om te stemmen. Ook is de brandweerzorg in acht genomen', licht Rakesh Dhaniramsingh, voorzitter van de verkiezingscommissie, de beweegreden toe. De Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname wordt belast met de bewaking van de twee stembussen. Er wordt gestemd in een ruimte bij de hoofdkazerne van de brandweer aan de Verlengde Gemenelandsweg.

'We merken op dat er veel leden komen stemmen', zegt Dhaniramsingh.

Seedorf is vanaf de oprichting van de bond in december 1989 tot april 2016 de bondsvoorzitter geweest. Dat jaar haalde Pahalwakhan tijdens een verkiezing 146 stemmen en 140 leden stemden op Seedorf. Vanaf 2013 waren de groepen van Pahalwakhan en Seedorf in een twist geraakt. De laatstgenoemde werd dat jaar afgezet en er werden in een later stadium verkiezingen gehouden, waarbij Pahalwakhan werd gekozen tot voorzitter. Seedorf was het er niet mee eens en het lukte maar niet om het dispuut op te lossen.

In maart 2016 wilde Pahalwakhan een referendum houden, maar Seedorf stapte naar de rechter. Die heeft toen de verkiezingsdatum bepaald op 15 april 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten