zaterdag 13 april 2019

OM Curaçao vordert tegen oud-Girobank-directeur Garcia een ontneming van ruim elf miljoen dollar

Bedrag is door de bankier als curator in faillissement van Banco Maracaibo verduisterd

'De verdachte koos er bewust voor om een voorstelling van zaken te geven die sterk afweek van de werkelijkheid'


Het Openbaar Ministerie heeft gisteren bij de inhoudelijke behandeling van de zaak Astro - tegen voormalig Girobank-directeur Eric Garcia - een ontneming gevorderd van ruim elf miljoen dollar; het bedrag dat de bankier als curator bij het faillissement van Banco Maracaibo heeft verduisterd, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 13 april 2019.

Banco Maracaibo nv - toentertijd gevestigd in het WTC te Piscadera - werd in 1994 door het Gerecht in Eerste Aanleg in staat van faillissement verklaard. Garcia werd in deze zaak als curator benoemd en heeft ruim elf miljoen dollar van de faillissementsrekening naar een andere rekening weggesluisd en deze verduistering vervolgens door vervalste documenten getracht te verbergen.

De advocaat van Garcia, Ornelio ‘Kid’ Martina, voerde gisteren aan, dat er bij zijn cliënt geen sprake was van opzet. Volgens de raadsman was wat Garcia deed - het geld doorsluizen op een andere rekening - in het belang van de boedel, omdat het anders niks had opgebracht.

Verder heeft Garcia dat alleen gedaan om lastige vragen te voorkomen.

Het Openbaar Ministerie gaf tijdens het requisitoir aan, dat je voor bewijs niet in het hoofd van de verdachte kunt kijken, maar dat iemand zich wel kan afvragen of een gemiddeld curator zou weten dat wat Garcia deed, niet door de beugel kon. 'De verdachte koos er bewust voor om een voorstelling van zaken te geven die sterk afweek van de werkelijkheid', aldus de Officier van Justitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten