zaterdag 13 april 2019

Twee Venezolaanse Centrale Bank-medewerkers gearresteerd na ontmoeting met Guaido

De beschuldigingen tegen Deny Albujar en Manuel Alberto Guisseppe zijn onbekend


Twee medewerkers van de Banco Central de Venezuela (BCV) van Venezuela zijn vrijdag 12 april 2019 gearresteerd na een ontmoeting met oppositieleider Juan Guaido, die een beroep op openbare functionarissen heeft gedaan om afstand te nemen van president Nicolas Maduro, volgens de advocaat advocaat van de medewerkers en een bron die bekend is met de kwestie. 

De advocaat, Alonso Medina Roa, zei dat het paar - Deny Albujar en Manuel Alberto Guisseppe - recent had deelgenomen aan protesten die betere arbeidsomstandigheden vereisten. Volgens Roa zijn ze nog niet voor de rechtbank verschenen en zijn de beschuldigingen tegen hen onbekend.

Maduro kraakt de oppositie in een bijna drie maanden durende machtsstrijd met Guaido, de leider van de door de oppositie gecontroleerde Nationale Vergadering die de Grondwet van het land opriep om in januari een interim-presidentschap op zich te nemen. Hij is erkend als de rechtmatige leider van de OPEC-natie door meer dan 50 landen, die het eens zijn met zijn bewering, dat de herverkiezing van Maduro in mei 2018 onwettig was.

Maduro, een socialist, beweert dat Guaido een marionet is van de Verenigde Staten die probeert hem via een staatsgreep te verjagen.

Zowel Albujar als Guisseppe, wiens functietitels onbekend zijn, waren op een openbare bijeenkomst maandag aanwezig van Guaido in de Nationale Assemblee met een paar dozijn overheidsmedewerkers, zei de bron. Guaido besprak een wetsvoorstel om de voordelen voor openbare werknemers in een nieuwe regering te verbeteren zodra Maduro uit de macht is ontzet, zei de bron. Geen van de andere deelnemers is gearresteerd.

'Wat probeert de dictatuur te doen door openbare werkers te kidnappen die ons ontmoeten om ons land te herstellen?', Guaido schreef vrijdag over Twitter over de arrestaties. 'Ze zullen niet in staat zijn om dit proces te stoppen om Venezuela te bevrijden.'


Albujar en Guisseppe werken meer dan vijf jaar bij de bank, voegde de bron eraan toe.

Noch de Centrale Bank noch het Venezolaanse ministerie voor Informatie, reageerde op verzoeken om commentaar. Publieke werkers in Venezuela eisen al enkele maanden betere lonen en voordelen, omdat hun lonen en levensstandaard zijn uitgehold door hyperinflatie.

(Suriname Mirror/El Nacional/Reuters/versionfinal.com.ve/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten