zaterdag 13 april 2019

BEP zoekt samenwerking met de ABOP

'Wens van BEP-voorzitter Asabina dat alle partijen ontstaan uit BEP terugkeren naar moederpartij'

Brunswijk: 'Ik ben wel verrast, maar wij zijn er ready voor, ik wilde al met BEP praten over een samenwerking'


In een schrijven van de BEP gericht aan ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk wordt de ABOP uitgenodigd voor een gesprek over een eventueel samengaan. De brief, van gisteren, is getekend door de secretaris van de BEP, Paul Misdjan, aldus vandaag, zaterdag 13 april 2019, de Ware Tijd.

'Deze uitnodiging is mede ingegeven door de oproep en wens van de voorzitter van de BEP, Ronny Asabina. Dit komt erop neer, dat alle partijen die ontstaan zijn uit de groen-gele partij terugkeren naar de moederpartij', luidt een passage uit de brief.

Volgens de BEP heeft Brunswijk in een recent interview laten blijken klaar te zijn om deze stap te maken.

Marinus Bee, congresvoorzitter van de ABOP, betreurt het echter, dat de brief op straat ligt nog voordat die zijn partij had bereikt. 'Ik hoop dat de uitnodiging gemeend is.'

Intussen is het schrijven in goede orde ontvangen door de ABOP. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, zegt op Starnieuws, dat hij het positief vindt dat de BEP zijn partij uitgenodigd heeft voor een gesprek komende dinsdag. 'Ik ben wel verrast, maar wij zijn er ready voor. Ik wilde al met BEP praten over een samenwerking', zegt de politicus. De ABOP-leider zegt dat hij formeel de brief nog niet gezien heeft. Hij is er wel over gebeld.

Misdjan bevestigt dat de brief van de BEP afkomstig is. Hij meent niet te weten hoe het schrijven is uitgelekt. Over de inhoud wenst hij zich niet verder uit te spreken. De ontmoeting tussen de twee partijen met hun oorsprong in het achterland is voor dinsdag gepland. De locatie moet nog worden bepaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten