woensdag 10 april 2019

Record aantal penitentiaire ambtenaren van zestien aangehouden in één zaak

Gevangenbewaarders verdacht van betrokkenheid bij mishandeling en dood gedetineerde

Bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren laat zich informeren in Nickerie


Een delegatie van het bestuur van de bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren gaat vandaag, woensdag 10 april 2019, voor oriëntatie naar Nickerie. Een record aantal penitentiaire ambtenaren van zestien is gearresteerd en ingesloten door de politie. Gisteren werd nog een verdachte ingerekend na verhoor. Er zijn drie officieren, onderofficieren en manschappen aangehouden. 

De gedetineerde Dion Griffith was op 24 maart ontvlucht uit het Huis van Bewaring 'Hazard'. Hij werd dezelfde dag in de kraag gevat. Eenmaal weer in de cel werdhij op barbaarse wijze mishandeld.

Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat hij geschopt is met werkschoenen overal waar het maar kon. Griffith werd dood binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. Iedereen die het lichaam heeft gezien,gruwelde van de aanblik, aldus Starnieuws.

Eerst werden vijf penitentiaire ambtenaren na verhoor gearresteerd. Daarna volgden nog vier. Zondag verdwenen weer zes achter slot en grendel en gisteren werd dus de zestiende ingerekend.

Bestuurslid Anilkoemar Ramharakh van de bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren, zegt dat het recht zijn beloop moet hebben. Het bestuur zal de leden daar waar het mogelijk is wel bijstand verlenen. Daarom is het nodig om zich persoonlijk te oriënteren ter plekke en enkele gesprekken te voeren. Het bestuur vindt het jammer, dat zo'n incident zich heeft afgespeeld. Nog nooit eerder zijn zoveel penitentiaire ambtenaren in één zaak gearresteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten