woensdag 10 april 2019

Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor fake Facebookpagina BOG

Ministerie onderzoekt wie achter pagina zit en dreigt met juridische stappen



Op Facebook is een nep-account gemaakt van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). De pagina bevat onjuiste en misleidende informatie, waarschuwt het ministerie van Volksgezondheid. Deze kwestie wordt onderzocht en eventuele juridische stappen zullen ondernomen worden. Het beheren van valse Facebook pagina’s hiervan is misleiding, bedrog en zelfs strafbaar, zo stelt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, woensdag 10 april 2019, maar iedereen zou meteen moeten zien - gelet op de inhoud van geplaatste berichten - dat het gaat om een nep account.... 😉

Het BOG is een professionele instantie onder het ministerie van Volksgezondheid die waakt over de openbare gezondheidszorg, aldus het NII.

Door de valse pagina wordt getracht het vertrouwen van de gemeenschap in in de organisatie te schaden. Als deskundige organisatie verschaft het BOG te allen tijde betrouwbare informatie over onder meer; gezondheidsrisico's en preventie maatregelen die de gemeenschap en individuen kunnen treffen ter bescherming van hun eigen gezondheid en dat van de gemeenschap.

'Het is daarom niet acceptabel dat nep Facebook accounts en pagina's door derden worden beheerd. Dit handelen kan vergaande gevolgen hebben die niet te overzien zijn. De staatsveiligheid kan in gevaar worden gebracht als er via valse pagina's misleidende informatie wordt verstrekt.'

De leiding van het BOG en het ministerie van Volksgezondheid waarschuwen de gemeenschap om zich niet schuldig te maken aan het verspreiden van onjuiste informatie over de volksgezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten