dinsdag 2 april 2019

Oud-turncoach in Brazilië voor het leven verbannen uit sport vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik

Fernando de Carvalho Lopes zou meer dan 40 slachtoffers seksueel heeft misbruikt...


Een voormalig turncoach van het Braziliaanse turnteam is voor het leven verbannen vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik. Openbare aanklagers onderzoeken de beschuldigingen.

De uitspraak van het disciplinaire tribunaal van de Braziliaanse Gymnastiek Federatie, aangekondigd afgelopen zondag 31 maart 2019, verbiedt Fernando de Carvalho Lopes van elke activiteit met betrekking tot gymnastiek en volgt op een Braziliaans tv-bericht, dat De Carvalho Lopes meer dan 40 slachtoffers seksueel heeft misbruikt.




De beslissing komt bijna een jaar nadat De Carvalho werd ontslagen door de club MESC van Sao Bernardo do Campo, in de buurt van Sao Paulo, waar hij gedurende twintig jaar jonge gymnasten had getraind.

In 2016 werd De Carvalho door de staf uit het nationale team verwijderd vlak voor de Olympische Spelen in Rio na een klacht van de ouders van een jonge turnster.


In een uitzending van  TV Globo vertelden 42 gymnasten over een of andere vorm van misbruik, meestal tijdens en na de training. 'Ik werd meer dan eens wakker gemaakt met zijn hand in mijn broekzak', zei Petrix Barbosa, een Pan-Amerikaanse kampioen in 2011, de enige getuige die voor de camera praat zonder zijn gezicht te verdoezelen.

Een anonieme getuige zei, dat de Carvalho 'me vroeg om te masturberen en te ejaculeren voor hem'. TV Globo interviewde De Carvalho die zei: 'hij had een helder geweten', eraan toevoegend dat zijn aanklagers nog steeds 'het bewijs in de rechtszaal moesten tonen'.

(Suriname Mirror/Torcedores/olharolimpico.blogosfera.uol.com.br/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten