dinsdag 2 april 2019

John Samuel, consul van Suriname in Frans Guyana, legt functie neer

(Bron foto: Facebook)
Samuel heeft genoeg van stiefmoederlijke behandeling die hij kreeg als diplomaat

'Ik ben de tweede hoogste vertegenwoordiger van Suriname in Frans-Guyana, maar ik ben van niets op de hoogte'


John Samuel heeft maandag zijn functie, als consul van Suriname in Frans Guyana, neergelegd. Dit deelde hij per brief mee aan minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (BuZa), aldus de Ware Tijd dinsdag 2 april 2019. Samuel was ongeveer acht jaar gestationeerd op de dependance van het consulaat-generaal in Cayenne, in Sint Laurent du Maroni. In juli 2017 is hij benoemd tot consul. 

Hij heeft genoeg van de stiefmoederlijke behandeling die hij kreeg als diplomaat.

'Men geeft verkeerd aandacht aan het consulaat in Frans-Guyana en ik ben het niet meer eens met heel veel. Ik weet dat veel mensen mij kwalijk zullen nemen, maar dat regardeert mij niet. Iedereen heeft zijn eigen mening', zei Samuel maandag tijdens een persconferentie op Albina.

De diplomaat stelt dat hij de minister meerdere malen op de hoogte heeft gesteld van zaken die niet goed verlopen op het departement. Er is echter niets veranderd. Volgens hem is de post al geruime tijd onderbemand en is er geen airco in de ruimte waar de gasten ontvangen worden. Dit terwijl het departement in St Laurent veel geld binnen brengt. 'Ik ben zeker dat ze gaan doen alsof ze niets weten en dat vind ik jammer. Ik zit op een post die jaarlijks 400.000 euro oplevert, maar de behandeling die we krijgen, verdien ik niet', benadrukt Samuel.

De diplomaat merkt op dat hij als leidinggevende niet wordt gekend bij besluitvormingen. Hij voelt zich daarom overgeslagen. Samuel: 'Ik ben de tweede hoogste vertegenwoordiger van Suriname in Frans-Guyana, maar ik ben van niets op de hoogte. Men benoemt mensen, nieuwe mensen komen en gaan en ik krijg niet eens een bericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik vind dat dit niet zo door kan gaan.'

Hij merkt op dat BuZa hem op een zijspoor heeft gezet. 'Ik zit daar voor niets en dat betekent dat ik niet daar thuishoor. Ik wacht daarom op niemand om me te zeggen dat ik weg moet. Ik laat je merken dat ik het heb begrepen', aldus Samuel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten