donderdag 25 april 2019

Curaçao is twee boeken in het Papiaments rijker

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
Boeken door minister Alcalá-Wallé gepresenteerd op World Book and Copyright Day


Curaçao is twee boeken in het Papiaments rijker. Op World Book and Copyright Day die dinsdag werd gevierd – om lezen, schrijven en de publicatie van boeken te bevorderen – heeft minister van Onderwijs Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) twee boeken gepresenteerd: ‘Idioma! Transishon i Transformashon na nos biblioteca nashonal’ en ‘Don Sarto ta skirbi na Biblioteka’, aldus vandaag, donderdag 25 april 2019, het Antilliaans Dagblad.

World Book Day werd voor het eerst op 23 april 1995 gevierd. Sindsdien wordt op deze dag uitgebreid stilgestaan bij het belang van het boek.

In de wereld van de literatuur is 23 april een symbolische datum; op deze dag in 1616 overleden zowel Miguel de Cervantes als William Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega. De Cervantes is een van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur. Hij schreef een twintigtal toneelwerken, maar is vooral bekend geworden door zijn boek ‘Don Quichot van La Mancha’. Shakespeare was een Engelse toneelschrijver, dichter en acteur. Hij wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten