zondag 10 maart 2019

President Bolsonaro van Brazilië 19 maart op bezoek bij zijn Amerikaanse collega Trump

Op agenda beide presidenten onder meer verlenen van humanitaire hulp aan Venezuela



President Donald Trump verwelkomt de nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, later deze maand in het Witte Huis om te praten over handel, defensiesamenwerking, grensoverschrijdende criminaliteit en andere zaken.

Het Witte Huis zei op 8 maart 2019, dat de twee leiders ook zouden praten over het verlenen van humanitaire hulp aan Venezuela en het helpen van de lokale bevolking bij het herstellen van de democratie in hun land wanneer ze elkaar ontmoeten op 19 maart.

Bolsonaro, die op 1 januari aantrad, is een voormalig legerkapitein met conservatieve, antisocialistische standpunten. Hij heeft vaak zijn bewondering uitgesproken voor Trump en zei dat hij van plan was verschillende beleidslijnen van de Amerikaanse leider te evenaren.


In een telefoongesprek na de verkiezingsoverwinning van Bolsonaro in oktober, spraken ze over 'een sterke toewijding om naast elkaar te werken' over kwesties die hun landen betreffen.


Nog voordat hij in januari zijn ambt aanvaardde, had Bolsonaro al beloofd zich te verzetten tegen de regering van Venezuela, waar miljoenen mensen door een economische crisis moesten vluchten, velen naar buurland Brazilië. Sinds Bolsonaro de macht heeft overgenomen, heeft hij de kritiek op de onwettige regering van Venezuela, aangevoerd door de socialistische dictator Nicolas Maduro, en erkent interim-president Juan Guaido als de gekozen leider van het OPEC-land.

De Verenigde Staten hebben Guaido ook als president erkend en anderen opgeroepen hetzelfde te doen. Washington heeft de sancties tegen Venezuela verscherpt in een poging om Maduro te verdrijven.

(Suriname Mirror/Twitter/The Epoch Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten