zondag 10 maart 2019

NDP-voorzitter Bouterse tijdens wijkvergadering Flora: 'Niet luisteren naar negativisten'

Bekende cliché verworden NDP-retoriek klinkt tijdens partijbijeenkomst

'De regering gaat rustig door met de aanpak van de vele problemen, dag en nacht wordt gewerkt'


NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft op een wijkvergadering te Flora gisteren maar weer eens benadrukt, dat er hard moet worden gewerkt. Hij vroeg zijn gehoor om niet te luisteren naar negativisten. Hij toonde aan de hand van een video wat voor werk verzet is. In verschillende districten is volgens hem ontwikkeling gebracht, 'maar er moet nog veel gedaan worden'. Dit bericht vandaag, zondag 10 maart 2019, Starnieuws.

Het aantal woningzoekenden blijft toenemen. Vanmiddag wordt te Altona Village 2, Vredenburg, het startsein gegeven voor de bouw van ruim 3.000 woningen door een particulier initiatief. 'De regering gaat rustig door met de aanpak van de vele problemen', benadrukte de partijleider. 'Dag en nacht wordt gewerkt. Huizenbouw zal door particulieren worden gedaan, maar er komt verlichting.'

Melvin Bouva (NDP), vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, zei tijdens zijn spreekbeurt dat binnenkort de wetgeving in orde komt over het garantiefonds en het woningbouwfonds. Mensen kunnen - ook de kleine man en vrouw - via de banken een zachte lening krijgen om te bouwen. De regering geeft bepaalde garanties aan de banken. Bouva vroeg geloof te blijven hebben in de president, in zijn leiderschap, de leiding van het land en de NDP. Hij beloofde dat in de resterende periode veel gerealiseerd zal worden, omdat 'de moeilijke economische situatie is overwonnen'.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, die ook deel uitmaakt van het nieuwe NDP-hoofdbestuur, gaf aan dat welzijn belangrijk is voor de regering. Er is een sociaal contract getekend. Hij bleef stilstaan bij het belang van goede werkgelegenheid. Hij voerde aan, dat niet alles gemakkelijk gerealiseerd kan worden omdat met eigen middelen alles gedaan moet worden, ook het scheppen van werkgelegenheid.

Rabin Parmessar, die eveneens NDP-bestuurslid wordt, vulde aan dat sinds 2010 Suriname het moet doen zonder ontwikkelingshulp. Alle andere regeringen daarvoor hadden toegang tot ontwikkelingsgelden uit Nederland. Parmessar riep zijn partijgenoten op om in harmonie en eenheid op te trekken.

Hij benadrukte, dat huis-aan-huis moet worden gegaan om de oude makkers op te zoeken om samen met de nieuwe NDP'ers op te trekken naar de verkiezingen van 2020. Hij benadrukte, dat de regering het financieel heel moeilijk heeft gehad. Er zijn veel bezuinigingen doorgevoerd, waarbij de regering geen salarisverhoging heeft genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten