zondag 31 maart 2019

Minister Hoefdraad: 'Wetsvoorstellen die moeten zorgen voor belastingverlichting zijn in afrondende fase'

'Eind april wordt de nieuwe Investeringswet ingediend bij De Nationale Assemblee'

Hoefdraad tracht vakbeweging gerust te stellen


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt dat wetsvoorstellen in een afrondende fase zijn die moeten zorgen voor belastingverlichting. Eind april wordt de nieuwe Investeringswet ingediend bij De Nationale Assemblee, met lange termijn belastingvoordelen voor het investeren in de economie. Daarbij zullen de belastingschijven ook worden aangepast, zegt de bewindsman vandaag, zondag 31 maart 2019 op Starnieuws. 

De Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur) heeft vrijdag een besturenvergadering gehouden. Daar heeft vakbondsleider Robby Berenstein zijn ongenoegen geuit over het uitblijven van  belastingverlichting. Indien er geen vaart in deze zaak komt, heeft RaVakSur aangekondigd acties te zullen voeren.

Hoefdraad stelt, dat eerder is meegedeeld aan de vakbeweging dat de belastingmaatregelen na juni dit jaar kunnen worden doorgevoerd. Het ministerie is binnenshuis bezig met het afronden van zaken. Delen van de wetgeving zijn al bij De Nationale Assemblee, zoals het instellen van het Woningbouwfonds.

In bestudering is bij het ministerie van Financiën hoe kleine en midden ondernemers kunnen worden tegemoet gekomen. Gedacht wordt onder andere aan het geven van 'tax holidays' voor bijvoorbeeld drie jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten