maandag 25 maart 2019

Agent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor de moord op zijn broer.

Volgens veroordeelde politieman was er sprake van een ongeluk


De Kantonrechter heeft maandag 25 maart 2019 agent H.K. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor de moord op zijn broer. De veroordeelde bleef erbij, dat hij niet de intentie had om zijn broer dood te schieten. Volgens hem was er sprake van een ongeluk. Naast de celstraf moet de man ook een  psychologische behandeling tijdens zijn straf ondergaan. Dit  meldt Starnieuws.

De rechter voerde aan, dat de man boos werd op zijn broer en diens vrouw, omdat ze geen eten voor hem opgeschept hadden. Hij werd zo woest, dat hij in een worsteling raakte. Ze werden uit elkaar gehaald, maar K. ging terug naar de woning en pakte een vuurwapen van boven de koelkast om vervolgens te schieten op zijn broer.

Volgens de rechter is er sprake van voorwaardelijke opzet, omdat de man terug ging om het wapen te halen, terwijl ze reeds uit elkaar gehaald waren na de ruzie.

Uit het psychologische rapport blijkt dat K. een dominant gedrag heeft. Dit is de reden waarom de Kantonrechter de psychologische begeleiding heeft toegevoegd aan het vonnis.

In zijn laatste woord zei de K. dat hij spijt had en verdrietig is dat zijn broer het leven heeft gelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten