maandag 25 maart 2019

Aannemer plaatst blokkades op nieuwe brug over het Saramaccakanaal te Beekhuizen

Verkeer maakt al gebruikt van brug terwijl die nog niet officieel is opengesteld

'Als er verbodsborden zijn geplaatst door de aannemer dan is het voor hun eigen risico als er iets gebeurt'


Om te voorkomen dat steeds meer personen gebruik maken van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal te Beekhuizen heeft de aannemer blokkades geplaatst. Dit zegt Neville Pengel, hoofd van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWTenC) vandaag, maandag 25 maart 2019, in de Ware Tijd.

De afgelopen weken, na de technische oplevering, werd de brug gebruikt door verkeersdeelnemers ondanks dat dit nog verboden is. 'Het is jammer dat men geen rekening houdt met het feit dat de brug nog niet is opengesteld en dat er nog werkzaamheden worden uitgevoerd', zegt Pengel.

Wel is het een voorbode dat de brug na openstelling een gewild alternatief zal zijn. Behalve (brom)fietsers en voetgangers maakten automobilisten van en naar Beekhuizen gebruik van de brug om files te vermijden. Ondanks de opgelegde blokkades maken (brom) fietsers en voetgangers toch nog gebruik van de brug als er geen werkzaamheden worden uitgevoerd.

'Als er verbodsborden zijn geplaatst door de aannemer dan is het voor hun eigen risico als er iets gebeurt', zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname. 'Mensen moeten dan niet bij de politie komen aankloppen. En ik denk ook niet dat de verzekering ervoor zal instaan als iets gebeurt op de brug. Wij gaan wel onderzoeken hoe en wat, maar het is en blijft voor eigen risico.'

Als er beschadiging plaatsvindt aan de brug dan zijn overtreders financieel aansprakelijk. Naarden vindt het bijzonder onverantwoordelijk, dat mensen gebruik maken van een brug die officieel nog niet toegankelijk is voor het publiek. 'Men lapt alles aan zijn laars. Men dient te weten dat die brug pas opengesteld is voor verkeer als de werkzaamheden afgerond zijn. Dan wordt het ook aangekondigd.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten