zondag 3 februari 2019

Vijf tot zes jaar gevangenisstraf voor zeven illegale goudzoekers in Peru - Voorbeeld voor Justitie in Suriname

(Bron foto: Fiscalía Peru)
'Vonnissen scheppen precedent om vergelijkbare gevallen in het hele land aan te pakken'

Verdachten schuldig bevonden aan vervuiling van het milieu en illegale mijnbouw - Een voorbeeld voor Justitie in Suriname


Zeven mensen die illegale mijnbouwactiviteiten uitvoerden in de provincie Quispicanchi in het zuidoosten van Peru, zijn tot vijf tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld door het regionale Milieu Parket in Cusco. 

Volgens een persmededeling van de Officier van Justitie van vrijdag 1 februari 2019 is dit de eerste keer dat zijn kantoor daadwerkelijk in staat is om dit soort straffen uit te spreken. Hij zei dat het een precedent zal scheppen om vergelijkbare gevallen in het hele land aan te pakken. Het is ook een voorbeeld voor Justitie in Suriname, die honderden illegale goudzoekers ongemoeid laat.....


Alle verdachten werden schuldig bevonden aan vervuiling van het milieu en illegale mijnbouw. Twee van hen werden gevangen genomen, terwijl vijf nog steeds op vrije voeten zijn.

Daarnaast moeten de mannen ook ongeveer 21.000 dollar aan boetes moeten betalen.

Volgens officiële bronnen zijn de illegale mijnwerkers hun activiteiten in 2013 begonnen in de regio Cusco, met name in de Tunkimayo-sector van het district Camanti, waar ze 25 kilometer lange loopgraven hebben gegraven en bomen in een regionaal bos hebben gekapt.

(Suriname Mirror/Mining.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten