zondag 3 februari 2019

Telesur verstrekt eindelijk aan OM telefoongegevens in rechtszaak slachtpartij op zee onder vissers

'Het kost tijd om de gegevens te zoeken, er moet een voorgeschreven procedure worden gevolgd' 


Na kritiek deze week, tijdens een rechtszitting van de zaak van de geruchtmakende moordpartij op zee vorig jaar,.van onder andere de Officier van Justitie, advocaat Murwin Dubois en de rechterover het lang uitblijven van telefoongegevens die via de procureur-generaal waren opgevraagd bij Telesur, zegt Jennis Asraf, manager Corporate Communication van het bedrijf, vandaag, zondag 3 februari 2019, in de Ware Tijd, dat de informatie intussen is opgestuurd. Maar, slechts een deel is verstrekt. 

De gegevens zijn cruciaal in de behandeling van zaak. Asraf zegt, dat de procedure bij dergelijke verzoeken reden is geweest voor het maandenlang wachten. Ze beweert, dat de aanvraag door de procureur-generaal niet in oktober is gedaan zoals advocaten stellen, maar later.

'Het kost tijd om de gegevens te zoeken, er moet een voorgeschreven procedure worden gevolgd. Vooral de privacy van betrokkenen moet worden gewaarborgd', vertelt Asraf.

Waarom de advocaten niet wisten dat Telesur aan de zaak werkte, weet ze niet. De manager verzekert dat haar bedrijf alle gevraagde informatie zal geven. 'Ik weet niet waar die informatie is blijven liggen, maar ons deel wordt gedaan.'

Wanneer de zaak op 12 maart wordt voortgezet zal het Openbaar Ministerie (OM) de gegevens hebben.

Advocaten zeiden woensdag tijdens de rechtszitting, dat zij een uitdraai willen van telefoongesprekken tussen de verdachten. De Officier van Justitie zei, dat met de informatie onduidelijkheden kunnen worden opgehelderd. Dubois had een herinneringsverzoek aangekondigd. In hoeverre dat alsnog zal gebeuren, nu een deel van de gevraagde informatie is verstrekt, is niet duidelijk. In deze zaak zijn twaalf verdachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten