zondag 3 februari 2019

Jairzinho 'BIGI BOY' Rozenstruik wint UFC-debuut met knock-out in Fortaleza, Brazilië

Na nog geen minuut in 2e ronde slaat 'Bigi Boy' de Braziliaan Júnior Albini tegen de mat



Jairzinho 'BIGI BOY' Rozenstruik heeft zijn UFC-debuut gisteravond in Fortaleza, Brazilië, glansrijk gewonnen met een technisch knock-out van de Braziliaan Júnior Albini. Na amper 54 seconden in de tweede ronde beëindigde scheidsrechter João Claudio Soares het gevecht, dat onderdeel was van UFC Fight Night 144. 

Rozenstruik versloeg zijn tegenstander met een uppercut, gevolgd door een linkse en rechtse, waarna een fatale linkse trap volgde waardoor Albini neerging. De Surinamer belaagde stookte de Braziliaan, 'Baby', daarna met een reeks slagen, voordat de scheidsrechter ingreep.


'Bigi Boy' blijft daardoor ook in zijn zevende MMA-gevecht ongeslagen: 7-0, inclusief zes knock-outs.

In de eerste ronde leek Rozenstruik nog even in de problemen te komen toen Albini hem in Centro de Formaçao Olimpica do Nordeste heel snel naar de grond bracht en hem daarna ook in een armklem had. Maar, de Surinamer wist zich uit de netelige situatie te werken en ondanks een goede rechtse van zijn tegenstander, sloot Rozenstruik de ronde sterk af met een rechtse en linkse trap.



Bij aanvang was het publiek logischerwijs op de hand van hun landgenoot, die tien van zijn laatste twaalf gevechten had gewonnen en een 14-4 winst-/verliesstaat had. Hij (27) is ook nog eens drie jaar jonger dan Rozenstruik (30) en bijna elf kilogram zwaarder (120,4 om 109,5 kilo).

(Suriname Mirror/de Ware Tijd/Instagram/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten