zondag 17 februari 2019

Jornal Nacional in Brazilië heeft voor het eerst een zwarte presentatrice/weervrouw

40-Jarige Maju Coutinho maakt haar debuut als gezicht van het Jornal Nacional



Het belangrijkste nieuwsprogramma van de Braziliaanse televisie heeft voor het eerst een zwarte vrouw als presentator. De 40-jarige Maju Coutinho maakte zaterdagavond 16 februari 2019 haar debuut als gezicht van het Jornal Nacional, waarnaar dagelijks tientallen miljoenen mensen kijken. 

Ze werkte al als weervrouw voor het programma. In Brazilië is ongeveer de helft van de bevolking gekleurd. Coutinho's presentatiedebuut werd kort voor de uitzending van gisteren bekendgemaakt via Twitter.


De meeste mensen zijn blij met de aanstelling van Coutinho en vonden het hoog tijd.

'De beste dag van de afgelopen veertig jaar van het journaal', zegt iemand. Een ander twittert: 'Bedenk je wat dit betekent voor alle zwarte meisjes die naar de tv kijken? Hoe trots ben ik op je Maju!'

In Brazilië wonen ruim 200 miljoen mensen. Daarvan is ongeveer de helft wit, de andere helft heeft een andere huidskleur.

In een reactie zegt Coutinho, dat ze niet zoveel reacties had verwacht en dat ze niet had voorzien dat ze zelf nieuws zou worden. 'Ik ben natuurlijk erg blij, maar ik wil dat het natuurlijk is.' Ze hoopt dat de aandacht rond haar persoon snel overwaait. 'Ik ben er om te communiceren en het nieuws door te geven.'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten