zondag 17 februari 2019

Rusland (NPS): 'De NPS is de betrouwbaarste partij'

(Bron foto: NPS)
'Wanneer de NPS het roer van het land overneemt, komt er een landbouwinstituut in Coronie'


Om het land weer op het juiste spoor te krijgen na 2020 is het volgens Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), belangrijk dat er weer vertrouwen zal zijn in de regering. De partij is volgens de politicus de betrouwbaarste partij. De NPS maakt zich op om weer de regeermacht over te nemen. Dit zei Rusland tijdens de 'opo yari konmakandra' van de partij in Coronie gisteravond, aldus Starnieuws vandaag, zondag 17 februari 2019.

Rusland zei, dat de partij bewust ervoor gekozen heeft om het politieke jaar in Coronie te beginnen. Hij merkte op, dat er genoeg vergelijkingsmateriaal is nu wat de NPS allemaal gedaan heeft om ontwikkeling te brengen in het land. De koers is na 2010 van Srd 2,80 gegaan naar nu Srd 8 voor de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat het leven veel duurder is geworden, aldus de partijvoorzitter.

Met het ontslag van governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is de koers verder omhoog gegaan.

Rusland voerde aan dat de regering belangrijke instituten die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling kapot gemaakt heeft. Dit om belangen van een kleine groep mensen. Na 2020 moet het vertrouwen in de instituten terugkomen. Rusland deelde mee, dat wanneer de NPS het roer van het land overneemt, een landbouwinstituut zal komen in Coronie na de verkiezingen om de boeren te ondersteunen.

Maikel Winter, voorzitter van NPS afdeling Coronie, zei dat de NPS veel heeft gedaan voor Coronie. Zo zijn de binnenwegen geasfalteerd en de scholen gerehabiliteerd. Te Coppenamepunt is elektriciteit gebracht. Hetzelfde geldt ook voor water. De ambtswoning van de districtscommissaris is gerenoveerd, net als het logeergebouw. Volgens Winter is het logeergebouw verworden tot militaire kazerne. Na 2020 moet het weer bestemd zijn voor toeristen.

De afdelingsvoorzitter had geen goed woord over voor het feit, dat bij de Regionale Gezondheidsdienst nauwelijks medicijnen te verkrijgen zijn. 'Zelfs calpol (aspirientje) is niet te krijgen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten