zondag 17 februari 2019

Bee (ABOP): 'Ontslag Gersie om de weg vrij te maken voor monetaire financiering op grote schaal'

'De verkiezingen staan voor de deur, dus hun enige optie is monetaire financiering via CBvS'


De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) werkt aan een fundamentele oplossing voor het occupatievraagstuk te Leiding 20 (Blok 3). Dit zei ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk op een drukbezochte vergadering van de partij, gisteravond te Sunny Point, aldus vandaag, zondag 17 februari 2019, de Ware Tijd. 

Tijdens de vergadering werden kernen van de ressorten Lelydorp, Houttuin en Koewarasan geïnstalleerd die het veldwerk moeten trekken. Brunswijk hield de aanwezigen voor dat er alles aan gedaan moet worden om tijdens de komende verkiezingen een eclatante overwinning te behalen om op die manier de huidige regeerders naar huis te sturen. 'We gaan ze wegstemmen want ze vernietigen dit land', sprak de ABOP-voorzitter.

Congresvoorzitter en Assembleelid Marinus Bee riep de aanwezigen op om een keuze te maken voor een welvarende toekomst bij de komende stembusgang, door op ABOP te stemmen. Hij hekelde het ontslag van governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname (CbvS). Hij vermoedt, dat dit is gedaan om de weg vrij te maken voor monetaire financiering op grote schaal.

Bee gaf aan, dat de overheid niet meer voor leningen kan aankloppen bij financiële instellingen in binnen- en buitenland. Bee: 'De verkiezingen staan voor de deur, dus hun enige optie is monetaire financiering via de Centrale Bank, een levensgevaarlijke zaak. Want daarmee wordt de inflatie aangewakkerd, zal de koers op hol slaan en de prijzen in de winkels gaan dan de lucht in.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten