zaterdag 19 januari 2019

Twee verdachten woninginbraak Noordpoolweg op de vlucht door agenten neergeschoten

Verdachten door agenten gestoord tijdens de woninginbraak


De politie van regio Midden kreeg donderdagmiddag via het Command Center de melding van een woninginbraak aan de Noordpoolweg. Buren zagen twee mannen uit een blauwe auto stappen en richting een woning in de straat lopen. Zij schakelden de politie toen in. Een getuige herkende een van de mannen als buurtbewoner M.F. Bij het zien van de politie vluchtten F. en zijn kompaan een bosschage in aan de achterzijde van de woning. F. en zijn kompaan werden door de politie gestoord tijdens de woninginbraak, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 18 januari 2019.

Kort nadat de twee verdachten weg gerend waren kwam de politie erachter, dat de kompaan van F. de bij de politie bekende inbreker L.V. alias 'Kobi' is. Leden van het Regio Bijstand Team signaleerden V. aan de Noordpoolweg. Nadat hij geen gehoor gaf aan sommaties om te stoppen met vluchten en ook waarschuwingsschoten negeerde, werd gericht op hem geschoten. Hij werd daarbij in een been geraakt.

V. verklaarde door F. te zijn benaderd om de woninginbraak te plegen.

Na medisch te zijn behandeld werd V. in verzekering gesteld.

Dezelfde middag is de verdachte F. ook door de politie neergeschoten toen hij probeerde uit handen van de agenten  te blijven. Per ambulance werd hij overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij onder politiebewaking ter verpleging is opgenomen. F. is hangende het onderzoek ook in verzekering gesteld.

In de blauwe auto zijn vermoedelijke inbrekerswerktuigen, handschoenen en een scherp voorwerp aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten