zaterdag 19 januari 2019

Oeverbescherming te Weg naar Zee, Nieuw-Nickerie en Paradise kost honderd miljoen Amerikaanse dollar

8 Kilometer bij Weg naar Zee, 400 meter te Nieuw-Nickerie en te Paradise één kilometer


De oeverbeschermingswerken te Weg naar Zee, Nieuw-Nickerie en Paradise zullen honderd miljoen Amerikaanse dollar kosten. Bij Weg naar Zee gaat het om acht kilometer tussen het crematieoord en de Brantimakasluis, in Nieuw-Nickerie om vierhonderd meter bij de markt en te Paradise om één kilometer.

'Er is een voorlopig ontwerp voor oeverbescherming Weg naar Zee, waarbij is gekozen voor een combinatie van damwanden en dijklichamen, maar de deskundigen zijn nog bezig', zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie vrijdag 18 januari 2019 in de Ware Tijd.

De bewindsman heeft donderdag met de algemeen directeur van Dalian, Wu Qiong, de commerciële contracten getekend voor het oeverbeschermings- en Dalian 5-project. Beide worden gefinancierd door de Industrial and Commercial Bank of China, de grootste bankinstelling van dat land. Eind 2019 kan worden begonnen met de uitvoering.

Te Weg naar Zee wordt rekening gehouden met de mangrovebeplanting. Omdat de tijd dringt - 'We moeten de landbouwgebieden beschermen.' - zal het werk versneld moeten worden uitgevoerd, vindt Pengel.

Bij de markt van Nieuw-Nickerie komen waarschijnlijk damwanden. Hij zegt dat door ondermijning het gevaar bestaat dat de markt in de rivier valt.

Bij Paradise zal mogelijk een dijk worden gebouwd. 'De conceptie van de erosie is alom bekend: kapitaalvernietiging aan infrastructuur, verlies van have en goed van burgers, verzilting van landbouwgrond en verslechtering van de kwaliteit van het leven', aldus Pengel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten