zaterdag 19 januari 2019

‘Stel je voor dat blom is vernietigd!’

Somohardjo (PL) had graag gezien dat delegatie Assemblee was uitgenodigd voor drugsverbranding


Paul Somohardjo, fractieleider en voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), hecht er weinig geloof aan, dat de politie inderdaad meer dan 2.000 kilo aan cocaïne donderdag heeft verbrand te Kraka. Hij had graag gezien, dat ook een delegatie van De Nationale Assemblee (DNA) was uitgenodigd om deze activiteit persoonlijk bij te wonen. 

'Stel je voor dat blom is vernietigd. Weten wij hoeveel kilo verbrand is? Mi wang sabi dati deng mang no e bron blon!', zei de politicus donderdag tijdens de algemene politieke beschouwingen, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 18 januari 2019,

Somohardjo benadrukte enorm bezorgd te zijn door de mededeling van waarnemend korpschef Roberto Prade in de media, waarin de politiebaas melding maakte van pseudo-politieagenten. Deze nepagenten zouden de maandag doodgeschoten rijstexporteur Nitinder Oemrawsingh op 8 januari hebben verhoord. Vandaar dat hij weinig vertrouwen heeft in de drugsverbranding.

De PL-leider voerde aan, dat zo'n geval zich ooit wel voorgedaan heeft in het district Commewijne. 'Toen men gepakt werd, zei men no, mi no tyari drugs, mi tyari blong. Laten wij een afspraak maken met het ministerie van Justitie dat bij elke verbranding, elke vernietiging van drugs, een delegatie van het parlement aanwezig is. Desnoods de vaste commissie van Justitie en Politie', aldus Somohardjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten