zaterdag 19 januari 2019

Steve Meye, voorganger bij Gods Bazuin Ministries International, hervat werkzaamheden als geestelijke leider

Meye in Nederland nog steeds verdachte van seksueel misbruik


Steve Meye, voorganger bij Gods Bazuin Ministries International, heeft per 1 januari de werkzaamheden als geestelijke leider in de gemeente hervat. Zo meldt het Apostolisch Team van de gemeente in een communiqué, aldus de Ware Tijd zaterdag 19 januari 2019.

'Het is ons een genoegen u allen door te geven dat onze eerwaarde bisschop dr. Steve Meye vanaf 1 januari van dit jaar wederom actief in de bediening staat in de plaatselijke gemeente, nadat hij zichzelf voor een periode had teruggetrokken', aldus het persbericht.

Meye legde begin september vorig jaar vrijwillig zijn functies neer nadat hij genoemd was in een seksschandaal. Hij had ook zijn functie als voorzitter van de Vereniging van Evangelische en Pinkstergemeenten in Suriname neergelegd. De voorganger werd door een jonge vrouw die in België woont beschuldigd van seksueel misbruik. Het misbruik zou zich op 28 april 2017 in een hotel in Amsterdam hebben voorgedaan. Meye heeft ontkend zich aan de vrouw te hebben vergrepen.

De vrouw deed aangifte gedaan bij de politie in Nederland.

Als gevolg van het schandaal had de regering ook besloten dat Meye, die was benoemd tot Surinames ambassadeur in Israël, voorlopig geen geloofsbrieven meer ging aanbieden. Hij stond reeds op vertrek om zijn opwachting in Israël te maken.

Het onderzoek naar de vermeende verkrachting in Nederland loopt nog, aldus de Ware Tijd.
Meye zou gelden als één van de meest invloedrijke predikanten van de afgelopen 20 jaar in Suriname. Hij heeft zijn gemeente de afgelopen decennia uitgebouwd tot één van de grootste christelijke geloofsgenootschappen in Suriname, met afdelingen in het Caribisch gebied, Nederland en België. Gods Bazuin Ministeries International heeft zestig gemeenten in Suriname en vijftien in het buitenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten