zondag 5 augustus 2018

Byciel Watsaam wint met 'Taa Fa' de 20e Golden Edition van SuriPop

Op de 2e plaats eindigt 'Pasensi' van Ornyl Malone en als 3e 'Mi Gowtu' van Harold Gessel



Byciel Watsaam heeft gisteravond, zaterdag 4 augustus 2018, met 'Taa Fa' de 20e Golden Edition van SuriPop gewonnen in de Anthony Nesty Sporthal. Het nummer is vertolkt door zijn echtgenote Lycintha Watsaam en Eugene Maine. Op de tweede plaats eindigde 'Pasensi' van Ornyl Malone en op de derde 'Mi Gowtu' - 'zwaar gesponsord' door GOw2 Energy Suriname N.V. - van Harold Gessel. Maar, hoe de lijvige jury tot haar oordeel kwam werd niet vermeld.


Als beste videoclip werd verkozen 'So Kele Kele', de compositie van Eros Banket:


Deze keer was er geen Suripop medley, een mix van alle winnende nummers van de afgelopen veertig jaar. In de plaats daarvan waren er korte optredens van artiesten die internationaal zijn doorgebroken. Damaru, Denise Jannah, Edgar 'Bugru' Burgos, rapper Keizer en Kenny B zongen elk een van hun bekendste nummers. Zo zong Burgos weer uit volle borst over zijn wasmasjien. Zij ontvingen alleen een aandenken aan de 20e SuriPop-editie.


Het optreden van en de keuze voor Keizer, die het nummer 'Omlaag' bracht - tussen de gerenommeerde artiesten - viel echter niet bij iedereen in de smaak, zo blijkt uit commentaren op YouTube, waar de show door omroep ATV live werd vertoond. 

De composities zijn beoordeeld op melodie, tekst en performance. De winnaar ging naar huis met de 'gold plated' award en Srd 10.000. Nummer won Srd 7.500 en nummer drie 5.000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten