zondag 5 augustus 2018

Dagblad Suriname: Politie nauwelijks zichtbaar, overvallen overdag stijgen schrikbarend

Geen politie op straat, dus vrijwel ongestoord worden op klaarlichte dag overvallen gepleegd


Volgens het Dagblad Suriname van zaterdag 4 augustus 2018 is het vrijwel iedereen opgevallen, dat de politie de laatste weken niet meer zichtbaar is op de openbare weg. De samenleving klaagt steen en been over veiligheid. 

Deze trend is heel duidelijk te merken sinds de nieuw ingevoerde blikschaderegeling wordt gehanteerd bij verkeersongevallen. Bij een aanrijding met blikschade hoeft de politie niet uit te rukken en dus zitten ze gedurende hun werktijden op kantoor. De criminelen hebben dit ondertussen ook al door. Het resultaat is zichtbaar. Geen politie op straat, dus zo kunnen zij vrijwel ongestoord en bovendien ook nog op klaarlichte dag overvallen plegen.

Deze week zijn er tenminste twee handelszaken het doelwit geworden. Op woensdag 1 augustus is een winkelier in de Bonistraat op klaarlichte dag overvallen door drie criminelen en op dinsdag 31 juli hebben criminelen, ook weer overdag, een glashandelszaak in de Gompertstraat overvallen.

Dan kijken wij niet naar de alledaagse straatberovingen die schering en inslag zijn. Bij de meeste straatberovingen worden mobiele telefoons weggenomen.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname bevestigt de bezorgdheid van het grote publiek. Maar, hij stelt dat deze kwestie niet op zijn niveau speelt en dat hij hierop geen antwoord kan geven, omdat hij de nodige data niet bij de hand heeft. Het is de korpsleiding die voor deze criminele uitspattingen een gedegen antwoord moet formuleren. Tot nog toe merkt het volk geen verbetering.

De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, en de korpschef Roberto Prade waren telefonisch bereikbaar voor een reactie, aldus het dagblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten