zondag 5 augustus 2018

Ongeveer 150 Midden-Amerikaanse migranten in oplegger vrachtwagen op snelweg in staat Tabasco, Mexico

(Bron foto's: Policia Federal)
Onder illegalen uit Guatemala, El Salvador, Honduras en Nicaragua 62 kinderen


Ongeveer 150 Midden-Amerikaanse migranten, waaronder 62 kinderen, zijn aangetroffen in de oplegger van een vrachtwagen, toen het voertuig werd gestopt bij een controlepost aan de snelweg, zei de Mexicaanse regering zaterdag 4 augustus 2018.

Federale politie en Mexicaanse immigratiefunctionarissen ontdekten de migranten tijdens het controleren van vrachtwagens op een snelweg in de zuidoostelijke staat Tabasco, volgens gezamenlijke verklaringen van de federale politie en immigratieautoriteiten.


Tienduizenden Midden-Amerikanen die op de vlucht zijn voor geweld en armoede in hun thuisland proberen elk jaar Mexico door te komen op weg naar de Verenigde Staten, vaak vervoerd door mensenhandelaars die hen blootstellen aan gevaarlijke omstandigheden.


Er waren 77 volwassenen uit Guatemala en 62 minderjarigen, een volwassene uit El Salvador, 6 uit Honduras en 3 uit Nicaragua, die geen papieren hadden om in Mexico te zijn, aldus de verklaring.

De verklaring gaf geen details over de nationaliteit van de kinderen en of ze met hun ouders reisden en de woordvoerders van de federale politie reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om opheldering.

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft kritiek gekregen vanwege het implementeren van een 'zero tolerance'-beleid om illegale immigratie tegen te gaan, waaronder het scheiden van ongeveer 2.500 kinderen van hun ouders.

De chauffeur van de vrachtwagen en een metgezel werden gearresteerd in afwachting van verder onderzoek en de immigranten werden vastgehouden terwijl consulaten werden gecontacteerd, in afwachting van hun 'geassisteerde terugkeer' naar hun thuisland, aldus de verklaring.


Trump heeft strengere immigratiewetgeving tot een centraal punt van zijn beleid gemaakt en hij heeft herhaaldelijk gezegd dat Mexico 'niets' doet om te voorkomen dat Centraal-Amerikanen Mexico oversteken op weg naar de Verenigde Staten.

Mexicaanse deportaties van Centraal-Amerikanen zijn met meer dan 40 procent gestegen in de eerste helft van 2018 tot meer dan 50.300 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, volgens officiële gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

(Suriname Mirror/Informate/Reuters/Twitter/Debate)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten